Nose Work Intro-kursus (forår)

Spaniels har fantastiske ”søge”-næser, som kan bruges til utroligt meget.

Nose Work er den nye ”Snuse”-sport med stort S.

Har du set når Toldvæsenets eller politiets hunde afsøger rum for narko, biler/busser eller andre steder? Kunne du tænke dig at lave noget lignende med din egen hund blot som aktivering eller med henblik på konkurrence? Så kan du få mulighed for at introducere din hund på allerbedste vis på dette 4-timers kursus.

Nose Work, som kommer fra USA, går ud på, at hunden skal lære at finde nogle dufte i flere forskellige momenter/miljøer. Du kan bruge det som verdens bedste aktivering eller med konkurrence for øje. Nose Work blev en officiel hundesport i DKK  pr. juni 2017.

Alle hunde kan være med – også selvom de ikke bryder sig om andre hunde, har fysiske skavanker, er en ældre model, er lidt usikker/savner lidt selvtillid, aldrig har lært noget tidligere eller blot gerne vil prøve lidt nyt. Din hund behøver absolut ikke at være ”lydig” for at kunne få glæde af Nose Work. Alle hundene arbejder enkeltvis, og der tages hensyn til hver enkelt hund og dens udgangspunkt. Alle hunde og førere skal synes, at det er en sjov ”leg”.

I Nose Work er det hunden som skal arbejde selvstændigt, bruge næsen, ”gå på jagt” og ud at søge. Alle hunde elsker at bruge næsen, og for de fleste spaniels er det at søge en meget naturlig ting.

Om instruktøren: Sanne Andersen, Lorup Hundecenter, uddannet instruktør i specialsøg, er en stærk Nose Work-force i Danmark, NW-pionér og den reelle base for introduktionen af NW i DK, har flere års erfaring som NW-instruktør, uddanner selv NW-instruktører, aktiv NW- konkurrence-udøver med egne hunde (flatcoated retriever) (opflyttet til NW2 i Sverige hvor der kræves 3 x NW1). Hendes Nose Work base og viden er fra grundlæggerne af Nose Work i USA: Ron Gaunt, Amy Stewart og Jill-Marie O’Brien og Fred Helfers m.fl. Sanne er tillige uddannet NW-dommer i Sverige (under den Svenske Nose Work Klub) i alle klasserne (1, 2 og 3). I januar 2018 er Sanne på NW-camp i Texas, USA, for at videreuddanne sig endnu mere inden for Nose Work.

Hvem kan deltage:  Alle.  Der kræves ingen forkundskaber for at deltage

Hundens alder: intet alderskrav. Større hvalpe kan også være med.

Antal deltagere med hund: max 6

Medbring: Godt humør, godbidder, og en line (gerne 2-3 mtr)

NB: Eftersom alle hundene arbejder enkeltvis, må man regne med, at hunden skal kunne opholde sig i bilen, når den ikke arbejder. Evt. kan de være inde i lokalet, men kun hvis den arbejdende hund synes, at det er ok, og at den ikke gør eller piber.

Tilmelding via blanket længere ned på denne siden.

 Hvornår: 15. eller 21. april kl 10-14,30
 Sted: Rugkrogvej 6, 4250 Fuglebjerg
 Instruktør: Sanne Andersen
 Pris: 550 kr. for medlemmer af Spanielklubben
650 kr. for ikke-medlemmer af Spanielklubben

Det med småt:
Din tilmelding er først bindende, når kurset er betalt. Har vi ikke modtaget din betaling inden 3 dage, vil pladsen gå til den næste.
Du kan dog få pengene retur, hvis du fortryder din tilmelding, og meddeler os det senest 14 dage før kursusstart.
Risikoen for at blive syg, eller på anden måde forhindret i fremmøde, påhviler kursisten.
Vi refunderer desværre ikke betaling ved fravær, sen afmelding (mindre end 15 dage), og vi kan ikke flytte betaling til andet senere kursus.

Skulle du alligevel blive forhindret i at møde op, så er du velkommen til at overdrage din plads til en anden, således pengene ikke går tabt.