Flemming Moch Jørgensen

Flemming Moch Jørgensen
Flemming Moch Jørgensen

 

Født 1954 i Nysted på Lolland.

Jeg fik min første hund i 1986, en sort og hvid cocker, Cabochos Chiquitita opdrættet af Jan Rasbro.

Med den gik jeg til hvalpetræning hos Ann Brit og Albert Stam og senere til lydighed og jagt relateret træning hos Bjørn Ovesen, da han boede ved Maglesø.

3 år senere, fik jeg mit første kuld hvalpe, faderen var Helle Dan’s Starkads Robby New Year, som jeg havde mødt til træningen hos Bjørn.

I 1991 fik jeg min anden hund, Count On Me The Bright Side, og derefter udviklede det sig med hvalpe, flere hunde og så videre.

I alt har jeg gennem årene, haft 194 hvalpe og alle hvalpe, siden kuld 2, har været inviteret til hvalpetræning, enten hos Albert Stam eller hos mig selv. Jeg har brugt det som en form studie af de hvalpe der er kommet ud af forældredyrene, specielt temperament, for at forsøge at undgå de uheldige temperaments problemer, som man hørte om hos andre opdrættere.

Og så har det altid været en fornøjelse at hjælpe nye hvalpeejere i gang med deres nye skønne hvalp.

Min funktion som træner begyndte hos Albert, først som hjælpetræner på alle hvalpehold, både mine egne og Alberts, senere med egne hold og så for voksne hunde, specielt apportering og marksøg.

Jeg gik i starten en del til prøver i Spanielklubben, Lydighed, Apportering og markprøver, men det ebbede efterhånden ud, så i mange år var det bare opdræt og træning jeg beskæftigede mig med.

I 2008 meldte jeg mig ind i SSRK og begyndte at træne spor med egne hunde, efter deres svenske regler. Grunden til det var Sverige skyldes at de ikke var muligt at få en dansk sportitel med en Cocker Spaniel. Det er en utrolig spændende sport, men den er meget tidskrævende, hvis man træner seriøst på at få en titel og det var det der var guleroden. Ingeborg og Barthez opnåede begge titlen Svensk Vildtspors Champion og specielt Ingeborg er et supertalent på spor. Så kommer der mulighed for en dansk titel, bliver hun nok ”støvet” af og får lov at forsøge sig igen.

Siden 2010 er jeg dog igen kommet rigtigt i gang med prøver, både i Spanielklubben, i andre klubber og ikke mindst i SSRK, på den anden side af sundet.

Udstilling har aldrig fanget min interesse, selv om Albert i de første år lokkede mig med på en del udstillinger. De har aldrig været mig og bliver det heller ikke nogensinde.

Min største succes til dato er en 3 placering til SSRK’s unghunde derby 2013 med min egen Isha, Hunterfull Joyride, kun 11 mdr. gammel. De kommende år vil jeg satse på at den lille guldklump får en eller anden form for jagt titel og det må jo så blive en svensk, da det danske system ikke giver mulighed for en dansk championtitel til en hund der ikke er præmieret på udstilling.

Jeg bor i Roskilde på et lille landsted, sammen med Dorte Lauritsen.

Vi har heldigvis fælles interesse, men det gør så, at vi i alt har 8 hunde, 3 hanner og 5 tæver.

De bliver brugt til agility og jagt og alt hvad der høre med til det.