SARA PONTOPPIDAN RASMUSSEN

Sara Pontoppidan Rasmussen

Jeg fik min første hund, en FT cocker spaniel, i 2010. Jeg havde altid vist at når jeg fik min første hund skulle det være en aktiv hund, da jeg altid har syntes at hundetræning var enormt spændende og i 2011 stiftede jeg da også bekendtskab med agility, hvilket jeg hurtigt blev grebet af.

Da min første hund Apollon var ca 2 år anskaffede jeg mig min anden FT cocker, Zeus. Desværre viste det sig senere hen at Apollon havde HD hofter og havde stærke smerter og jeg måtte aflive ham allerede, da han var 3 år gammel. Efterfølgende har jeg med Zeus trænet agility, rally, LP, dogparcour og Flyball. I starten af 2014 fik jeg så min tredje FT cocker, denne gang en tæve kaldet Gaia, med hende begyndte min interesse også for tricks-, styrke- og balance træning.

Den gang vi (min familie) skulle vælge vores første hund faldt vi over FT cockeren ved en tilfældighed og vi faldt fuldstændigt for deres milde sind, deres glæde og størrelsen. Reelt set viste vi ikke egentlig hvad vi gik indtil da beskrivelserne af racen ikke fortæller så meget omkring racens kæmpe drive. Det var først senere i forbindelse med agility at jeg kunne se deres fart og glæde ved arbejdet/hundetræning. Denne glæde motiverede mig helt enormt og jeg fandt ud af at uanset hvad jeg satte hundene til af opgaver elskede de at arbejde. Med Zeus konkurrere jeg primært i Agility til stævner rundt omkring i landet og når Gaia bliver gammel nok skal hun også ud og konkurrere.

Mit primære træningsfokus er også agility, men jeg tror på at hvis hunden er vant til at træne forskellige slags hundesport får man en hund med større styrke, sikkerhed, selvtillid og glæde ved arbejdet. Min træner erfaring har primært været med unghunde og begyndere, hvor jeg har undervist i de nyeste indlæringstekniker med fokus på positiv indlæring.