Filosofi og tilgang

I regionen interesserer vi os meget for hunde og det at opnå et godt samvær med vores firbenede familiemedlemmer. Derfor er det også meget vigtigt for os, at holde os opdateret på ny viden når det gælder træning. Uanset om der er tale om måder at indlære på eller nye tricks, som hundene ville elske at lære.

Vi gør brug af det man kalder positiv indlæring. Hos os betyder det, at man på ingen måde straffer hunden. Hverken fysisk eller verbalt. Tværtimod belønner vi hunden når den gør noget rigtigt og udviser initiativ, mens vi ignorerer den når den gør noget forkert. I en indlæringssituation kan vi naturligvis ikke klandre hunden for at gøre noget forkert, når den endnu ikke ved hvad det rigtige er.

Ved at fokusere på det positive i indlæringen af øvelser, får vi nogle hunde, der ikke er bange for at lave fejl, men som tør tage initiativ og afprøve noget nyt. Resultatet er hunde der indlærer øvelserne hurtigere og får dem bedre indlært.

For de fleste hunde, spaniels især, er godbidder en fantastisk belønning, mens andre holder mere af at blive belønnet med leg. Uanset hvilken type belønning der er tale om, skal man på sigt udfase belønningen, sådan at hunden lærer at arbejde længere og længere tid uden belønning.

Vi gør gerne brug af klikker, men det er ikke et krav. Vores erfaring siger dog, at hundene hurtigere forstår hvad vi som førere og ejere ønsker af dem, fordi man ved brug af klikker meget tydeligt kan pointere overfor hunden, hvornår den gør det rigtige. Klikkeren bliver brugt på alle hold, af de der ønsker det, og nye på træningspladsen vil naturligvis blive introduceret til klikkeren og få vist hvordan den indlæres.